Zwangerschapsmassage

Zwanger

Bent u zwanger? Vanaf de derde maand tot het einde van de zwangerschap kan een zwangerschapsmassage gegeven worden.

Na je bevalling zorgt deze massage ervoor dat je lichaam sneller herstelt.
Deze massage kunt u ook bij u thuis boeken.

Zwangerschap en massage

Zwangerschap is een mooie periode met veel veranderingen in het lichaam.
Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid van het kindje. Als de moeder vredig en ontspannen is, werkt dit door naar het ongeboren kindje. Massage is dus prettig voor moeder en kind.

Voordelen van een zwangerschapsmassage

  1. Ontspanning. Door de huid intensief aandacht te geven komen er chemische stoffen vrij in het lichaam dat kan leiden tot ontspanning. De stoffen zijn goed voor zowel jou en je baby.
  2. Lekker in je vel. Als je in het tweede trimester last krijgt van je rug en benen kan een massage verlichting bieden. In het derde trimester kun je dankzij de snel groeiende baby ook last krijgen van bekken en schouders. Een massage is dan een prima uitkomst.
  3. Versterkt immuunsysteem. Door een ontspannende massage wordt je immuunsysteem versterkt waardoor je minder vatbaar bent voor ziekten.
  4. Beter slapen. Zwangere vrouwen die regelmatig gemasseerd worden slapen beter.
  5. Minder stress. Massages verminderen de aanmaak van cortisol (het stresshormoon) in de hersenen waardoor je dus minder stress hebt.
  6. Afvalstoffen sneller kwijt. Tijdens een zwangerschapsmassage verbetert je bloedcirculatie en je lymfenstelsel wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door je lichaam vervoerd worden van en naar je baby.
  7. Verlichting bij spataderen. Dankzij de massage krijg je een beter doorbloeding, wat verlichtend kan werken bij spataderen.
  8. Minder complicaties tijdens je zwangerschap en bevalling.

Massage na de bevalling

Na de bevalling wordt er nog steeds veel van het lichaam gevraagd. Het lichaam moet zich weer herstellen van de geboorte.
Wellicht wordt er borstvoeding gegeven, moet de baby vaak opgetild worden en misschien slaap je slecht of veel minder dan voorheen.
Ook voor deze periode kan massage een uitkomst zijn om je weer fit te voelen.

Rittenkaarten en cadeaubonnen

Ook voor de zwangerschapsmassage kunt u een rittenkaart van 5 + 1 gratis bestellen.
Kent u iemand die zwanger is? Het is ook mogelijk om een zwangerschapsmassage cadeau te geven!

Rittenkaarten en cadeaubonnen zijn hier verkrijgbaar.

 

Belangrijk

Bij medische klachten altijd eerst even overleggen met de behandelend verloskundige/gynaecoloog of zwangerschapsmassage voor jouw zwangerschap kan en mag.
Heeft u nog vragen over de zwangerschapsmassage? Neem dan contact op.

 

 

 

 

© Massage Direct. Alle rechten voorbehouden.
WhatsApp WhatsApp ons