Sportmassage

Sportmassage

Definitie sportmassage:

“Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te herstellen of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.”

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor hersteld men sneller en kan men ook sneller een bepaalde prestatie leveren. Sportmassage wordt ook gebruikt om de spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up. Een andere effect is de lichamelijke en psychische ontspanning waardoor het herstel bevorderd kan worden.

Sportmassage kan ook worden toegepast bij niet-sporters omdat in het dagelijks leven, met name bij werkzaamheden die lichamelijke inspanning vragen, de behoefte aan herstel even groot is.

© Massage Direct. Alle rechten voorbehouden.
WhatsApp WhatsApp ons